Συνήθεις ερωτήσεις - απαντήσεις γύρω απο το Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Σε αυτήν εδώ την κατηγορία θα σας λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με την χρήση, συντήρηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, του ατμοποιητή, των αντιστάσεων του ατμοποιητή και οτι άλλο χρειάζεται να ξέρετε

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια ηλεκτρονική συσκευή η οποία χρησιμοποιείται ως μια εναλλακτική μέθοδος για την διακοπή του καπνίσματος.

Γιατί να ξεκινήσω την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ή διαφορετικά «άτμισμα»  είναι άριστος μίμος του παραδοσιακού τσιγάρου,  μπορούμε να έχουμε την γεύση του τσιγάρου, να ακολουθούμε την τελετουργία του παραδοσιακού τσιγάρου (κράτημα στο χέρι, τζούρα κλπ) μόνο που στην πραγματικότητα ΔΕΝ καπνίζουμε αλλά ατμίζουμε. Απο άποψη γεύσης μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία και μπορεί να είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και ικανοποιητικό. από ότι το παραδοσιακό κάπνισμα. ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουμε χιλιάδες χημικές ουσίες, μεταξύ αυτών πολλές οι οποίες είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες.

Τι είναι η VG και η PG;

Φυτική γλυκερίνη ή αλλιώς VG (Vegetable Glycerin) και Προπυλενογλυκόλη ή αλλιώς PG (Propylene Glycol) είναι τα βασικά συστατικά των υγρών αναπλήρωσης που δημιουργούν τον ατμό. Και τα δύο χρησιμοποιούνται ευρέως σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους. Η PG στο ηλεκτρονικό τσιγάρο συνδέεται περισσότερο με το «χτύπημα» στην γεύση και δημιουργεί λιγότερο ατμό ενώ η VG έχει από μόνη της μια πιο «γλυκιά» γεύση και δημιουργεί εμφανώς πολύ περισσότερο ατμό. Κάποιοι ατμιστές βρίσκουν την PG ενοχλητική στον λαιμό τους και διαλέγουν υγρά βασισμένα περισσότερο στην VG, ενώ η πλειοψηφία  υγρών αναπλήρωσης περιέχουν ένα μείγμα και των δυο ουσιών σε διάφορες αναλογίες.

Χρειάζονται κάποιες προφυλάξεις για την χρήση της συσκευής;

Η απάντηση όπως γίνεται και με κάθε άλλη συσκευή είναι «ναι»
Μπαταρίες:
1. Δεν τις αποθηκεύουμε ποτέ σε τσάντες ή τσέπες με άλλα μεταλλικά αντικείμενα (όπως κλειδιά, κέρματα κλπ). Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί βραχυκύκλωμα της μπαταριάς και να προκαλέσει τραυματισμό.
2. Δεν αφήνουμε τις μπαταρίες μας ποτέ εκτεθειμένες σε πηγές θερμότητας (ήλιος, σόμπες κλπ)
3. Αν παρατηρηθεί φθορά στο εξωτερικό μονωτικό περίβλημα της μπαταρίας καλό είναι να σταματήσουμε να την χρησιμοποιούμε.
4. Αν η συσκευή σας δέχεται πάνω από μία μπαταρία θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδιες και να φορτίζονται ταυτόχρονα.

Τι πρέπει να προσέχω στα υγρά αναπλήρωσης:

1. Τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν νικοτίνη. Η νικοτίνη είναι τοξική και για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το δέρμα και τα μάτια.
2. Τα υγρά αναπλήρωσης πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά.
3. Τα υγρά αναπλήρωσης δεν πρέπει να τα αφήνουμε εκτεθειμένα σε πηγές θερμότητας π.χ. στον ήλιο, σόμπες κλπ. Υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης.

Τι πρέπει να προσέχω στις συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ηλεκτρονικές συσκευές και θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε τηρώντας κάποιους κανόνες ασφαλείας.
1. Δεν αφήνουμε ποτέ την συσκευή μας εκτεθειμένη σε παιδιά.
2. Όταν δεν το χρησιμοποιούμαι καλό είναι να το απενεργοποιούμε.
3. Όταν δεν το χρησιμοποιούμαι και θέλουμε με το τοποθετήσουμε στην τσέπη μας, ή κάποια τσάντα θα πρέπει να το απενεργοποιούμε.
4. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να προφυλάσσονται από υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες, πτώσεις.
5. Τα Ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας σύμφωνα με το διάστημα το οποίο ορίζει ο κάθε κατασκευαστής.

Πώς να καθαρίσω τον ατμοποιητή μου;

Ο πιο απλός τρόπος είναι να βγάλουμε την αντίσταση (η οποία δεν πρέπει να βραχεί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση με οτιδήποτε άλλο πέρα από τα υγρά αναπλήρωσης) , τα υπόλοιπα κομμάτια μπορούμε να τα πλύνουμε κάτω στην βρύση (δεν χρειάζεται η χρήση κάποιου απορρυπαντικού) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Επανατοποθετούμε την αντίσταση, γεμίζουμε με το υγρό αναπλήρωσης και είναι έτοιμο για χρήση.

Πως λειτουργούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα λειτουργούν ως εξής:  Είναι μπαταρίες οι οποίες δίνουν ρεύμα σε μία αντίσταση ώστε αυτή να θερμανθεί αρκετά και να μετατρέψει το υγρό αναπλήρωσης σε ατμό!

Μπορώ να κάνω χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου οπουδήποτε;

Η απάντηση σε αυτό είναι όχι. Υπάρχουν σχετικές νομοθεσίες οι οποίες απαγορεύουν την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε διάφορους χώρους όσο και το παραδοσιακό τσιγάρο.

Τι υγρά αναπλήρωσης να αγοράσω;

Πραγματικά αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης του ίδιου του χρήστη,  τόσο στη γεύση όσο και στην περιεκτικότητα νικοτίνης του υγρού αναπλήρωσης. Κάποιοι προτιμούν υγρά αναπλήρωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη, άλλοι σε χαμηλή ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται κάπου στην μέση. Σίγουρο είναι πως η γεύση θα πρέπει να μας είναι ευχάριστη και να μην μας κουράζει γευστικά.

Τι θα έπρεπε να προσέξω κατά την αγορά μιας συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Υπάρχουν αμέτρητες συσκευές στην αγορά, τόσο σε σχήμα, μέγεθος κλπ. Ωστόσο αν η αγορά της πρώτης σας συσκευής βασίζεται σε μια αναλογία εμφάνισης/απόδοσης είναι γενικώς δύσκολο να δώσει κάποιος μια γενική οδηγία.
Ωστόσο μπορούμε  να πούμε με σιγουριά πως όλοι θέλουμε  η συσκευή μας να έχει μπαταρία αρκετή για να μας τροφοδοτεί ολόκληρη την ημέρα.

Θα μπορέσω να διακόψω το παραδοσιακό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Είναι αδύνατον να πει κάποιος με σιγουριά πότε και αν θα διακόψουμε το παραδοσιακό τσιγάρο. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε όμως με σιγουριά είναι πως ένας μεγάλος και σημαντικός αριθμός ανθρώπων με την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σταμάτησαν να καπνίζουν.
Το αν θα είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που σταμάτησαν να καπνίζουν εξαρτάται από κάποιους παράγοντες όπως:
α. Πόσο αποφασισμένος είστε να σταματήσετε το κάπνισμα.
β. Πόσο θα ψάξετε να βρείτε μια συσκευή που θα λειτουργεί για εσάς.
γ. Πόση ευχαρίστηση βρίσκετε στο άτμισμα.

Παθητικό κάπνισμα και Παθητικό άτμισμα.

Το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει. Το παθητικό άτμισμα σε εργαστηριακούς ελέγχους έχει δείξει τόσο χαμηλό επίπεδο τοξινών στους παθητικούς ατμιστές που είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμες.

Μπορώ να μεταφέρω το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο με αεροπλάνο;

Για την μεταφορά ηλεκτρονικού τσιγάρου στα αεροπλάνα δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία να το απαγορεύει. Ωστόσο κάποιες εταιρείες είναι σχολαστικές σε ότι αφορά τις μπαταρίες λιθίου.Για αυτό καλό είναι να μεταφέρετε το Ηλεκτρονικό τσιγάρο στην χειραποσκευή σας. Όσο για τα υγρά αναπλήρωσης, μπορείτε να τα έχετε μαζί σας, αλλά το όριο είναι τα 100ml και μόνο σε πλαστικό μπουκαλάκι.

Εγγραφείτε στην VIP λίσταΕγγραφείτε στο Alche-mist για να λαμβάνετε στο mail σας ενημερώσεις για όλες τις νέες παραλαβές μας, ειδικές προσφορές μόνο
για τα μέλη και εκπτωτικά κουπόνια